30 órás KÉPZÉS

 KULTURÁLIS VIDÉKFEJLESZTÉS   

30 órás KÉPZÉS

A képzés  tanusítványt biztosít.

Akkreditáltan is hivatalosítható amennyiben további modulokra is beiratkozik a jelentkező ( Lásd: a Közösségfejlesztő facilitátor  és ha van felsőfokú végzettsége, a Kulturális szakreferens  képzést )  

Képzés helyszíne: Székelyudvarhely/online. Igény szerint további helyszíneken

Képzés lebonyolítója: Human Reform Alapítvány, Human Reform S.R.L.,   Romániai Magyar Népfőiskolai Társaság  Képzés célja:

A képzés célja, hogy a résztvevők  értelmezzék helyesen a közművelődés szakmai eszközrendszerét. Ismerjék meg a vidékfejlesztésben részt vevő szervezeteket, hálózatokat, a saját településük, térségük stratégiai céljait, különös tekintettel a kulturális területre. Képesek legyenek   a stratégiákhoz illeszkedő   projektötleteket találni és készíteni, a megfelelő módszerek helyes használatával úgy, hogy együttműködnek a különböző ágazatokkal (oktatás, szociális, stb.)

Képzés tematikája:

  • Általános vidékfejlesztési ismeretek
  • Települési kulturális feladatok és tevékenységrendszer
  • Közösségfejlesztés
  • Kulturális vidékfejlesztés

Képzés ütemezése:

 30 óra:  benne az igényeknek megfelelő gyakorlattal, kb.4 -5 hétvége, vagy a  résztvevők igényei

szerinti időbeosztással

Kinek ajánljuk a képzést?

 Közművelődési intézmények,  önkormányzatok, civil szervezetek számára,   akik érdekelődnek a kulturális vidékfejlesztés iránt.

A jelentkezés feltétele:

Középfokú iskolai végzettség

A képzés részvételi díja:

450 Ron

Képzés indítása:

jelentkezések függvényében, min. 7 fő, max.16 fő csoportonként

Tanusítvány megszerzésének követelménye:

 1 db írásbeli záró dolgozat elkészítése a képzés során elsajátított elméleti és gyakorlati anyag, valamint saját munkatapasztalatból vett példák alapján.

A tanfolyam minimum 7 fő jelentkezése esetén indul!

Bővebb információ illetőleg jelentkezés személyesen a Human Reform székhelyén, Székelyudvarhely, Eötvös József 13 sz.  alatt vagy a 0756221806-, 0744499863-as telefonszámokon, valamint humanreform2@gmail.com vagy hurefsrlodorhei@gmail.com e-mail címeken.