3. éve dolgozunk partnereinkkel azon, hogy a vállalt 16 jó gyakorlat gyűjteménye létrejöhessen, és a találkozók alkalmával kerek egésszé tegyük annak soron következő darabját.

Nemzetközi projektünk (2020-1-HU01-KA204-078753) címe: Innovatív jó gyakorlatok cseréje a szépkorúak digitális készségeinek fejlesztéséhez.

Jó gyakorlatunkká vált találkozóinkon az is, hogy a szakmai napra meghívunk olyan szakértőket, akik sok-sok éves, releváns tapasztalattal rendelkeznek a szépkorúak digitális kompetencia-fejlesztésében. Izgalmas és egyben tanulságokkal is bőven szolgáló találkozni olyan kollégákkal, akik szintén a mi témánkban jeleskednek, és elhivatottan segítik az idősebb generációt eligazodni a digitális világban. A mostani alkalmon a székelyudvarhelyi IgnisCafe projektmenedzsere és két fiatal oktatója érkezett vendégként, hogy hozzáértésükkel, tapasztalataikkal segítsék a munkánkat. Pálfi Kinga projektmenedzser bemutatta az egyesületet, mely „egy oktatási központ, ahol az emberek megfizethető áron kapnak lehetőséget és ösztönzést a megújulásra és a folyamatos tanulásra”. A két fiatal kolléga, Verdes Adél és Ferencz Árpád (mindketten oktatók) munkájukból leszűrt tapasztalatokkal segítették munkánkat a találkozón.

Jó gyakorlatunk „A kenyér is házhoz jön!” címet kapta, hiszen az online vásárlás (a kiválasztástól a megrendelésen át a bankkártyahasználatig), a szolgáltatók és termékeik közti eligazodás, a személyes adatok biztonságának ismérvei, a csomag átvételének és a kifizetés módjai, a rendelés visszavonása és a reklamáció kérdésköre, az online vásárlás buktatói és veszélyei mind ebbe a fejezetbe tartoznak. A jó gyakorlat célja az, hogy ezt a témakört lehetőleg teljes vertikumában felmutassa az idős hallgatóknak, és külön kijelölje a majdani tanfolyamon segítőként részt vevő, bevont fiatalok aktuális feladatait is.

Nos, így kerekedett egésszé az újabb, megtárgyalt jó gyakorlatunk, mely a mai világunk egy fontos és hasznos lehetőségét taglalta a szépkorúak számára.

Dr. Nagyháziné Szabó Bernadette
projektmenedzser
Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság